Maken

HaHaHo stimuleert en helpt deelnemers bij het maken van dingen met een hart van (embedded) elektronica. Beginners op gebied van elektronica kunnen direct aan de slag met de starter kits. Anderen werken aan complexere projecten, op basis van eigen ideeën of ontwerpen gevonden op het internet.
Maken is een behoefte van de mens. We horen het deelnemers zeggen: “ik wil ook weer eens iets met mijn handen doen”. Maken is creatief, fun, het geeft je grip op de wereld om je heen.

Leren

HaHaHo is een community waar deelnemers van elkaar leren. De beste manier om iets te leren? Afkijken bij anderen!
Starters leren van de cracks in (embedded) elektronica. Dat gaat via allerlei vormen van interactie tijdens de meet-ups en via regelmatig georganiseerde workshops. De mensen met ervaring op gebied van elektronica leren op hun beurt van de kijk op de wereld en specifieke vaardigheden van de nieuwkomers.

Delen

  • Kennis & emotie: In de eerst plaats deel je waar je trots op bent en vertel je en blog je wat je hebt gemaakt. En je helpt anderen weer met de grotere kennis en ervaring die je ermee hebt opgedaan.
  • Fysiek delen: HaHaHo beschikt over een eigen elektronicalaboratorium met meetapparatuur en aanzienlijke voorraden elektronische componenten.
  • Mondvoorraad: deelnemers delen meegebrachte frisdrank, koekjes en andere lekkernijen. Koffie en thee is aanwezig.

Historie

Stichting Hahaho is opgericht in 2020 vanuit actieve community’s in Utrecht-Overvecht en Tilburg. De stichting is een volgende stap richting een community van makers, programmeurs en creatieve denkers. Ze opereert onafhankelijk, zonder vaste subsidies.
Het brede doel van stichting HaHaHo is het stimuleren van en het delen van kennis over duurzaamheid en de circulaire (deel-)economie; huidige activiteiten spitsen zich toe op het toepassen van (embedded) elektronica in makersprojecten.

Contact

Voor vragen of informatie, neem dan gerust contact met ons op:

 +31 (0) 6 2624 8905 (René van der Weerd)
of e-mail: rene()hahaho.nl, gijsmocs()gmail.com, hadoopmarc()xs4all.nl

KVK gegevens:
Stichting HaHaHo
KVK 77574273
Attleeplantsoen 39
3527BA Utrecht